Uncategorized

Процъфтяващите шивачи на Лондон

Останалата част от света може да бъде въвлечена във Втората световна война по време на четиридесетте, но това се оказа време на трансформация в света на лондонските шивачи, мъжки мода и поръчкови шивашки.

Модните къщи дори демонстрираха естетически проектирани колекции малко преди войната да избухне. В Европа извънгабаритите утилитарни съвети такива като гамси станаха норма в подготовката за предстоящата гибел. Въпреки това, необходимостта от блясък никога не се отменя напълно, когато войната за пръв път започна. Търсенето на персонализирани костюми в Туид доказа, че мъжете и жените все още се интересуват от изглеждат добре. Суетата стана лесна форма на бунт за повечето хора по време на войната. Производството на направени за измерване на костюмите осигури практичността му да носи дрехите от ден до нощ.

Палвите бяха по-пригодени в близост до тялото и се притискаха към кръста, докато полите имаха явна структура на линия. Модата по време на войната е мрачно отражение на последните десетилетия, където се празнуват постоянни партии и пищни начини. Модата отново се обърна, за да поръча шиене за вдъхновение при създаването на персонализирани костюми, необходими за поддържане на бурните времена.

Bespoking шиене беше процъфтяващ бизнес, подкрепен от всички, независимо от социалната класа. Знаменитости предпочитат всички неща по поръчка и се наслаждават в персонализирания си стил. Въпреки това, необходимостта от по-малко формалност по време на войната значително е засегнала индустрията на поръчката. Тя може да бъде напрегната до известна степен, но интересът към обичайното шиене никога не намалява.

Когато войната се размърда в Лондон, правителството наложи ограничение на дрехите на хората, които да спасят консумативи. Различни модни дизайнери и лондонски шивачи бяха насочени към създаване на утилитарни дрехи с много малко материали. Затова дизайните бяха функционални и прости. Тази иновация в персонализираната шивачество позволи на гражданите на работническата класа като фокусна точка на дизайнерите в разработването на утилитарни проекти, които продължават добре в петдесетте години. Въпреки тежките икономически условия по време на войната, модните дизайнери станаха находчиви в създаването на костюми за по-малко костюми. С края на войната стилът по-късно се развива с по-пълни поли с използването на повече тъкани.

Краят на Втората световна война вдъхнови военния стил, като привлекателността на унифицираното психика на обществото. Лондонските шивачи бяха бомбардирани с искания за стила. На други места в Америка, необходимостта от луксозно само подхранваше желанието на нацията за свобода от потисничество. Свободата беше добре посрещната с отворени обятия.

Дизайнерите и лондонските шивачи бяха оспорени за предоставяне на пищни творения и произведения на изкуството, за да отразяват празничното настроение на следвоенния период. Тя може да бъде херкулеанска задача за повечето лондонски шивачи, но основният им фокус беше не само върху естетическия дизайн, но и на ценовата точка на шивачката.

Днес, модата на мъжете и поръчките на печеленето напояват около земята. Всичко, което предложи усилия, никога няма да бъде забравено. За лондонски шивачи, високо качество, ръчно изработени по поръчка костюми с най-добрите материали са все още по-фините елементи, необходими за създаване на уникални произведения на изкуството, които остават вечни.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *