Clothing Accessories

Как правилно да се движат от Ghost за WordPress (Безплатен инструмент)

Искате ли да се движат вашия сайт от Ghost за WordPress?

Ghost е уебсайт строител, който ви позволява лесно да създавате уеб сайтове. Благодарение на своите ограничения, много потребители да разберат, че те ще бъдат по-добре с WordPress.

В тази статия, ние ще ви покажем как лесно да се премине от Ghost за WordPress.

Придвижват от Ghost за WordPress
Има много прилики между Ghost и WordPress, но Ghost липсват някои функции, които правят най-добрите WordPress уебсайт строител на пазара. Можете да прочетете повече за тях в нашата страна до рамо сравнение на Ghost срещу WordPress.

Когато казваме WordPress, ние говорим за самостоятелно хоства WordPress.org и не WordPress.com което е хостинг услуга. За да се разбере разликата, вижте нашето ръководство върху разликата между WordPress.com срещу WordPress.org.

Много потребители, които започват с Ghost скоро осъзнават ограниченията на платформата и искате да преместите в WordPress. В тази статия ще ви помогне да направите това.

Ето какво ще разгледаме в тази статия:

Първи стъпки с WordPress

Прехвърляне на съдържание от Ghost

Преобразуване Ghost Export File за WordPress Формат

Внос съдържание в WordPress

Прехвърлите изображения от Ghost на WordPress

Насочите домейна си за WordPress

Настройване на Постоянните

Essential WordPress Plugins и инструменти

Стъпка 1. Първи стъпки с WordPress
За да стартирате уеб сайт WordPress, трябва име на домейн и хостинг на интернет сайтове.

Името на домейн е името на вашия сайт (например wpbeginner.com), и това е това, което потребителите ще напишете в браузъра, за да го посетят. А уеб хостинг акаунт е мястото, където се съхраняват всички уебсайта си файлове.

Докато самата WordPress е безплатна, и двете имена на домейни и уеб хостинг да има своята цена ($ 14.99 / година за домейн и 7.99 $ / месец за уеб хостинг).

За щастие, Bluehost, официално WordPress препоръчва хостинг доставчик се е съгласил да предложим на нашите потребители безплатно име на домейн и над 60% отстъпка за уеб хостинг.

→ Кликнете тук, за да твърдят, че това Exclusive Bluehost Оферта ←

Забележка: Възможно е вече да има име на домейн за вашия Ghost сайт, който може да сочи към WordPress след преместването вашия сайт. Въпреки това, ако не разполагате с име на домейн, а след това можете да получите един безплатно, когато се регистрирате за Bluehost.

След като сте се регистрирали за хостинг акаунт, можете да следвате нашите инструкции как да инсталирате WordPress.

Съвет: Ако ви Ghost уебсайт използва име на домейн, който бихте искали да се запази за вашия WordPress сайт, както и, а след това все още можете да инсталирате WordPress временно поддомейн. Ние ще ви покажем как да добавите вашия домейн към вашия WordPress хостинг акаунт по-късно в тази статия.

След като инсталирате WordPress, ще видите WordPress Admin таблото на която изглежда така:

Стъпка 2. прехвърляне на съдържание от Ghost
Ghost позволява лесно да експортирате съдържание от вашия профил.

Просто влезте в таблото профила си и кликнете върху иконата за настройки намира в долната част на лявата колона.

От тук трябва да кликнете върху менюто Labs. Това ще ви отведе до Ghost функции, които са все още в процес на разработване. Кликнете върху бутона Export до секцията “Експортиране на съдържанието”.

Вашият браузър сега ще изтегли експортиран файл в JSON формат. Въпреки това, този формат не се поддържа от WordPress вносител инструменти, така че ще трябва да го превърне в WordPress XML формат.

Стъпка 3. Преобразуване Ghost Export File за WordPress Формат
износ файла по подразбиране Ghost не използва формат, поддържан от WordPress, и там се използва за да бъде не по-надежден начин за безопасно го превърне в правилния формат.

Решихме да разрешите този проблем и е създал Дух да WordPress вносител инструмент. Този инструмент е напълно безплатна за използване и ви позволява да конвертирате вашите Ghost JSON износ файл в WordPress съвместим XML файл.

Просто отидете в Дух на WordPress сайт миграция инструмент и попълнете формуляра. След това трябва да изберете файла, който сте изтеглили Ghost износ по-рано.

Кликнете върху бутона Създаване на WP Внос на файла, за да продължите.

Тогава инструментът за Migrator Ghost за WordPress ще конвертирате вашите Ghost файла за експортиране в WordPress XML формат. След като приключи, ще можете да изтеглите файла на вашия компютър.

Сега сте готови да започнете да импортирате съдържание към вашия WordPress сайт.

Стъпка 4. Внос съдържание в WordPress
От вашия WordPress административното пространство, което трябва да посетите Инструменти »Внос страница и кликнете върху Install Now линка по-долу, вносителят на WordPress.

WordPress сега ще инсталира плъгин вносител. След като приключите, връзка за инсталиране ще се промени, за да се каже, “Run вносител”. Давай напред и да кликнете върху линка вносител на Run.

На следващия екран, трябва да кликнете върху бутона Качване на файл, за да изберете WordPress XML файл, който сте изтеглили в предишната стъпка.

Щракнете върху файла Качване и бутона за импортиране, за да продължите.

WordPress сега ще се качи файл за внос. След това ще бъдете помолени да присвоите автори.

Можете да импортирате един автор от вашия Ghost сайт, създаване на нов автор, или да възложи цялото съдържание на съществуващ потребител WordPress.

Не забравяйте да поставите отметка в квадратчето до “Изтеглете и файл за импортиране закрепенаhomms ‘. Тя ще се опита да изнесе изображения от вашия уебсайт на призрака и да ги внасят в WordPress Media Library, така че можете да ги използвате по-късно.

След като вносителят приключи да работи, ще видите съобщение за успех.

В редки случаи може да видите проблем, като някои публикации липсват, или вносителят е изтекъл. Не се притеснявайте, можете да управлявате вносителя толкова пъти, колкото искате. Тя автоматично ще избегне дублирания внос и ще импортира само елементи, които пропуснаха.

В зависимост от това колко съдържание имате, вносителят може да не успее да импортира изображения вътре в публикациите и страниците в WordPress медийна библиотека

Нека да видим как лесно да фиксираме това и импортирайте изображения от Ghost за WordPress.

Стъпка 5. Импортирайте изображения от Ghost до WordPress
Вносителят на WordPress ще се опита да импортира изображения от уебсайта на вашия призрак в WordPress Media Library.

Въпреки това, може да пропуснете някои изображения или да не импортирате никакви изображения. Вашият уебсайт все още ще показва изображения от уебсайта на вашия призрак, който ще се превърне в проблем, ако вашият уебсайт на Ghost е изтрит.

За щастие, има лесен начин да импортирате външни изображения в WordPress Media Library с помощта на плъгин.

Просто инсталирайте и активирайте плъгина за автоматично качване на изображения. За повече подробности вижте нашата стъпка по стъпка ръководство за това как да инсталирате плъгин на WordPress.

При активиране просто трябва да редактирате и актуализирате своите публикации в блога и плъгинът ще импортирате всички външни изображения в тези статии до вашата медийна библиотека.

Можете също така да актуализирате всичките си публикации в блога, за да импортирате изображения от вашия призволтон. За повече подробности вижте нашия урок за това как лесно да импортирате външни изображения в WordPress.

Стъпка 6. Посочване на домейна си към WordPress
След като успешно мигрирахте съдържанието от призрак към WordPress. Време е да започнете да посочвате потребителите си към новия уебсайт на WordPress.

Ако уебсайтът ви използва подметка с марка призрак (напр. Yourwebsite.yhost.io), тогава не можете да насочите тази връзка към новия уебсайт на WordPress. Вместо това препоръчваме редактирането на уебсайта на вашия призрак и да добавите известяване на обикновен текст, информиране на потребителите да проверяват уебсайта си на новото място.

От друга страна, ако използвате персонализиран домейн като Yourdomain.com, тогава можете да промените настройките на DNS и да го насочите към новия си доставчик на WordPress хостинг.

За да промените настройките на домейни, ще трябва да влезете в профила си в регистратора на домейна и да намерите опцията за промяна на настройките на DNS.

В областта на настройките на DNS трябва да въведете информацията за имената на новите WordPress хостинг на сървъра. Обикновено изглежда нещо подобно:

ns1.bluehost.com.
ns2.bluehost.com.

За други регистратори на домейни вижте нашето пълно ръководство за това как лесно да променяте DNS сървърите на DNS.

След като промените сървъра на DNS името, вашият домейн ще започне да показва уебсайта на WordPress вместо вашия по-стар уебсайт на Ghost. Имайте предвид, че може да отнеме няколко дни, за да влязат в сила промените.

Стъпка 7. Създаване на препратки
Следващата стъпка е да пренасочите потребителите от всяка страница на уебсайта на Ghost до правилната публикация или страницата в WordPress.

По подразбиране уебсайтовете на Ghost използват името на публикацията или страницата като структура по подразбиране. Можете да ги сравните в сайта си в WordPress, като просто отивате в настройките »Permalinks и изберете име на публикация като вашата URL структура.

Не забравяйте да кликнете върху бутона Запазване на промените, за да запазите промените си.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако вашият Glost уебсайт е използвал поддомейн, тогава няма да можете да настроите пренасочвания чрез промяна на препратките.

Стъпка 8. Основни приставки и инструменти за WordPress
Сега, когато сте прехвърлили от Ghost на WordPress, е време да се възползвате от плъгините и инструментите на WordPress, за да развиете уебсайта си.

1. WPForms – WPForms е най-добрият плъгин за контакт с WordPress. Тя ви позволява лесно да създавате всякакъв вид формуляр на уебсайта на WordPress, без да пишете кода.

2. Всичко в едно SEO – Aioseo е най-всеобхватният WordPress SEO плъгин на пазара. Той е супер лесен за използване и идва с настройка на съветника, SEO одитен инструмент, резултат Truseo за публикации и страници, както и други функции, които да ви помогнат да получите повече трафик.

3. Pushengage – Искате да изпращате незабавни известия на потребители на мобилни и настолни устройства? Pushengage е най-добрата услуга за уведомяване на пазара на пазара и ви помага да върнете посетителите на уебсайта, да увеличите перговите и да увеличите реализациите.

4. Monsterinsights – Monsterinsights ви помага лесно да инсталирате Google Анализ в WordPress и ви показва лесен за разбиране на уебсайтове доклади в таблото.

Нуждаете се от повече инструменти и съвети, за да развиете новия уебсайт WordPress? Вижте пълния ни списък от основни плъгини на WordPress за всички видове уебсайтове.

Надяваме се, че тази статия ви помогна да се движите правилно от Ghost до WordPress. Можете също така да искате да видите нашия контролен списък на нещата, след като инсталирате WordPress или вижте нашите съвети как да печелите пари онлайн с вашия уебсайт WordPress.

Ако ви хареса тази статия, моля, абонирайте се за нашия канал за YouTube за WordPress видео уроци. Можете също да ни намерите в Twitter и Facebook.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *